Turizm ve konaklama sektöründe hizmet kalitesi ile ilgili önemin gün geçtikçe arttığı dünyamızda sektörünün ihtiyacı olan yetişmiş insan gücünü karşılamaktır. Ayrıca turizm sektöründe kaynakları, varlıkları, zamanı, işlemi ve iş gücünü yönetmek konusunda bir iş yerine bağlı olarak yönetime katkı vererek rol üstlenen veya kendi iş yerinde üretim ve yönetim fonksiyonlarını icra edebilecek beceriyi kazandırmayı amaçlamaktadır. Tüketici tercihlerini belirleyen en önemli unsurlar olan hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyeti tüm sektörlerde öncelikli hedef haline gelmiştir.
Mezuniyet Koşulları:
Eğitim öğretim süresi 4 yarıyıl olup, öğrenci 120 AKTS/ECTS kredisini tamamlayarak programdan mezun olur.
Mezunların Çalışma Alanları
Hizmet sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilebilmesi için mesleki uygulamaya dayanan eğitim ve staj önemli bir yer tutmaktadır. Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri birinci yılın sonunda konaklama işletmelerinde uygulamayı gerektiren stajlarını gerek yörede gerekse ülke genelinde bulunan konaklama işletmelerinde yapabileceklerdir.
Mezunlar konaklama işletmelerinin yanında; Seyahat Acenteleri. Yiyecek-İçecek İşletmeleri, Termal Turizm Merkezleri, Tur Operatörlüğü İşletmeleri, Kongre-Konferans Merkezleri, Marina İşletmeciliği, Hava Yolları ve Charter Şirketleri, Denizcilik ve Kurvaziyer İşletmeleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın çeşitli birimleri, Enformasyon Merkezleri ve dikey geçişle lisans eğitimine devam edenler için akademik kariyer gibi birçok farklı alanda istihdam olanağı mevcuttur.
________________________________________
DGS İle Geçiş Yapılabilecek Bölümler
Programdan mezun olan öğrenciler, "Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Önlisans Diploması" alırlar. Turizm ve Otel İşletmeciliği Programından mezun olan öğrenciler; İşletme, İşletme Enformatiği, İşletme - Ekonomi, Konaklama İşletmeciliği, Konaklama ve Turizm İşletmeciliği, Lojistik Yönetimi, Turizm İşletmeciliği, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm ve Otelcilik, Turizm ve Rehberlik programlarına sınavla dikey geçiş yapabilirler.
Bölüm Başkanı: Dr.Öğr. Üyesi FİGEN ARSLAN KOÇKAYA
İletişim: +90 346 418 5271 Dahili: 119