Genel Tanıtım

Divriği Meslek Yüksekokulu, Cumhuriyet Üniversitesi'ne bağlı olarak 1987-1988 öğretim yılında, Sivas'ta ilk defa ilçede açılan Yüksekokul olarak eğitim ve öğretim faaliyetine başlamıştır. Yüksekokulun ilçe merkezine uzaklığı yaklaşık olarak 4 km. dir.

Divriği Meslek Yüksekokulu ön lisans düzeyinde eğitim yapmaktadır. Yüksekokul 1988-1989 yılında ilk mezunlarını vermiştir. Yüksekokul bünyesinde Teknik Programlar Bölümü ile İktisadi ve Idari Programlar Bölümü olmak üzere iki bölüm bulunmaktadır. Teknik Programlar Bölümü'nde Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama, Elektrik, Metalürji ve Malzeme,Raylı Sistemler Makinistlik, İktisadi ve İdari Programlar Bölümü'nde ise Sigortacılık, Lojistik, Büro Yönetimi ve Maliye, Turizm ve Otel İşletmeciliği,  programlarında eğitim-öğretim sürdürülmektedir.