Tanıtım

Günümüzde teknoloji, sürekli gelişme göstermekte ve kendini yenilemektedir. Gelişen teknoloji ile beraber elektrik enerjisi kullanımı ve ihtiyacı hızla artış göstermektedir. Teknolojik gelişmelerin uygulanabilirliğini ve verimli kullanımını arttırmak için elektrik enerjisi üretimi, iletimi ve dağıtımı kilit rol oynamaktadır. Ayrıca fosil yakıtların hem tükeniyor olması hem de çevre kirliliğine büyük oranda sebebiyet vermesi ile yeni ve yenilenebilir sistemlerle elektrik üretimi de çağımızda ön plana çıkan konuları arasındadır. Bu sebeple sektörde bu gelişmeler doğrultusunda nitelikli elektrik teknikerlerine ihtiyaç giderek artmaktadır.

Bu programda öğretim gören öğrenciler çağın gelişmelerine ayak uydurabilecek vizyona sahip, yeni sistemlerin işleyişine hâkim, nitelikli ve sürekli gelişime açık teknikerler olarak sektörde yerlerini alacaklardır.

Elektrik programında, her türlü elektrik tesisat ve makinelerinin kurulması ve işletilmesi, bunlarla ilgili üretim alanlarında imalata konu olan elektrik malzemeleri ve ünitelerinin tasarlanması ve tesisat projelerinin çizilmesi konularında uygulamaya dönük eğitim ve öğretim yapılır. 

Programın Amacı: Elektrik Programında her türlü elektrik tesisat ve makinelerinin kurulması ve işletilmesi, bunlarla ilgili üretim alanlarında imalata konu olan elektrik malzemeleri ve ünitelerinin tasarlanması ve tesisat projelerinin çizilmesi konularında uygulamaya dönük eğitim ve öğretim yapılır. 

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Elektrik programında daha ziyade atölye teknolojisi ve uygulaması, elektroteknik, elektronik, teknik ve meslek resmi, elektrik makineleri ve laboratuvarı gibi meslek dersleri yanında genel kültür dersleri ve uygulamalı dersler okutulur. Öğrenciler ayrıca staj yapmak zorundadırlar. 

Gereken Nitelikler: Elektrik bölümüne girmek isteyen öğrencilerin, fiziğe özellikle elektrik konusuna ilgi duyması, sabırlı, dikkatli ve hoşgörülü olmaları gerekir. Programda endüstri meslek liselerinin elektrik bölümü mezunları daha başarılı olmaktadır. 

Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler: Bu programdan mezun olanlara "Elektrik Teknikeri" ünvanı verilmektedir. Elektrik teknikeri çalıştığı kurumlarda mühendis ve teknisyen arasında teknik ara elemanı olarak görev yapar. 

Çalışma Alanları: Bu programdan mezun olanlar kamu ve özel kuruluşlarda teknik ara eleman olarak çalışırlar, isterlerse özel işyeri açabilirler. 
 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Divriği Nuri Demirağ Meslek Yüksekokulu 1987 yılında kurulan Türkiye’nin ilk meslek yüksekokullarından biridir. Yüksekokulumuzda programın gerekli altyapı hazır olup programın ve yüksekokulumuzun avantajları aşağıda sunulmuştur.

  1. Güçlü Altyapı: Program bünyesinde 1 adet elektik, 1 adet elektronik ve 1 adet bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır.
  2. Yüksekokul bünyesinde öğrencilerin sorunsuz olarak kullanabilecekleri sosyal yaşam alanları bulunmaktadır.
  3. Öğrencilerin bilgi ve becerilerini artırabilecekleri, staj yapabilecekleri özel ve resmi kuruluş sayısı fazladır. (ERMADEN, ÇİFTAY, DEMİREXPORT, DİV-MAD, ANAGOLD, AKSU…vb)
  4. İlçede 250 kişilik kız öğrenci yurdu, 150 kişilik ise Kredi Yurtlar Kurumu bünyesinde KYK yurdu bulunmaktadır.  

DİKEY GEÇİŞ OLANAKLARI VE DİKEY GEÇİŞ YAPILABİLECEK LİSANS PROGRAMLARI 

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince her yıl ilan edilerek yapılan DGS (Dikey Geçiş Sınavı) usul ve esaslarına göre aşağıdaki tabloda verilen üst derece programlara geçiş yapılabilmektedir. Ayrıca Açık Öğretim Fakültelerinde lisans tamamlama imkânı bulunmaktadır.

Ön Lisans Mezuniyet Alanı

Tercih Yapılabilecek Lisans Programları

 

 

 

 

 

 

 

 

ELEKTRİK VE ENERJİ BÖLÜMÜ

Elektrik Mühendisliği

Enerji Sistemleri Mühendisliği

Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

Endüstri Mühendisliği

Endüstri ve Sistem Mühendisliği

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

Enerji Yönetimi

Fizik

Fizik Mühendisliği

Havacılık Elektrik ve Elektroniği

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği

Meteoroloji Mühendisliği

Uçak Elektrik-Elektronik

Uzay Bilimleri ve Teknolojileri

Uzay Mühendisliği

Bölüm Başkanı

Akademik Kadro

İletişim

Bölüm Başkanı:Öğr. Gör. Cemal ÇETİN

cemalcetin@cumhuriyet.edu.tr

0 346 418 5271-117

 

 

Yukarı