O Ses Divriği Dinleti Konseri

Haber Tarihi :   20.12.2022

Yüksekokulumuz öğrencilerinden oluşan türk halk müziği korosu akademik, idari personel ve öğrencilerin katılımıyla konser vermiştir. Koro ekibinde ;

Bağlama : Makinistlik programı öğrencisi Sefa Alper GÜL,

Gitar : Elektrik programı öğrencisi Mert GÖKSU, Makinistlik programı öğrencisi İskender Kemal YILMAZ, Öğr. Gör. Seda ELDEN

Solistler : Makinistlik programı öğrencileri; İskender Kemal YILMAZ, Verda YILDIRIM, Elektrik programı Serhat Alper ERGÜL

Şiir Okuyan: Birol DEVİRGEN

Etkinliği düzenleyen öğretim elemanları : Öğr. Gör. Erhan SELÇUK, Öğr. Gör. Seda ELDEN yer almıştır.

Haber metni: Divriği Nuri Demirağ Meslek Yüksekokulu bünyesinde geçtiğimiz Mart ayında ilki gerçekleştirilen konser etkinliğinin ikincisi akademik ve idari personel, tüm bölümlerde okuyan öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Enstrüman çalma, eser seslendirme ve şiir okuma becerileri olan öğrencilerin yeteneklerini sergileme imkanının sunulduğu bu etkinlikte sırasıyla; Kirpiğin Kaşına Değdiği Zaman, Küçüğüm, 2 adet meslek yüksekokulu öğrencisine ait rap performansı, Belki sevmekten hiç usanmam, Saydım, Beni Sen İnandır, Yapma Nolursun, Yokluğunda, Gesi Bağları, Kırmızı Buğday, Kendine İyi Bak, Bülbüller Güllere isimli eserler öğrenciler ve öğretim elemanları tarafından seslendirilmiştir. Etkinliğin son bölümlerinde bir makinistlik programı öğrencisi babasının demiryolları üzerine yazmış olduğu şiiri okumuştur. Koro ekibinin hazırlamış olduğu programın sona ermesinin ardından katılan öğrenciler arasından da gönüllü olan öğrencilerin sesleri dinlenmiş, işitsel ve görsel olarak hoş bir ortam oluşmuştur. Öğr. Gör. Erhan SELÇUK ve Öğr. Gör. Seda ELDEN tarafından gerçekleştirilen bu etkinlik, öğrencilere final sınavları öncesinde moral oluşturacak nitelikte hatıralar bırakarak sona ermiştir.