AZAMİ ÖĞRENİM SÜRESİ DOLAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

Başlama Tarihi :   21.01.2020 Bitiş Tarihi :   31.01.2020

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin (47/d) maddesi gereğince azami süresini dolduran (4 yılını) ön lisans öğrencilerinden müfredatlarında devamını almadığı dersi olanların kayıtlarının silinmesi, müfredatındaki tüm dersleri alan ve azami süresini dolduran ön lisans son sınıf öğrencilerine de aynı Yönetmelik'in (14/7) nci maddesi gereğince iki ek sınav hakkı verilmesi gerekmektedir. Bu ek sınavlar sonucu başarısız ders sayısını en fazla 5 derse indiremeyen öğrencilerin de kayıtları silinecektir. Buna göre;

1. Öğrencilerin birinci ek sınavı 27.01.2020 Pazartesi günü saat:13.30, Öğrencilerin ikinci ek sınavı 29.01.2020 Çarşamba günü saat:10.00'da okulumuzda yapılacaktır.

2. Ek sınavlar sonucu başarısız ders sayısını en fazla 5'e indirenlere 3 yarıyıl, ek sınavları almadan 5 derse kadar başarısız olanlara 4 yarıyıl sınavlara girme hakkı verilecektir. Bu süreler sonunda mezun olamayan öğrencilerin kayıtları silinecektir. Ek sınava girmeden 1 dersi kalan öğrencilere ise öğrencilik haklarından yararlanmaksızın sınırsız sınav hakkı verilecektir.

3. Ek sınavlara girebilmek için ders kaydı yapma zorunluluğu bulunmamaktadır.

4. Ek sınav başarı notu 60'tır.

Not: Ek sınavlara girecek öğrencilerin 24.01.2020 tarihi mesai bitimine kadar müdürlüğümüze dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir.