Tanıtım

 MAKİNE VE METAL TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ TANITIMI

Amacı

Modern Türkiye'nin gereksinim duyduğu araştırma ve geliştirme alanlarında çalışabilecek, geliştirici, meslek etiğine sahip, ilkeli, insani değerlere saygılı, makine parçalarının teknik resimlerini elle veya bilgisayar ortamında çizebilen, çizilmiş hazır resimleri okuyabilen ve bunların imalatlarını yapabilen pratik bilgi ve beceriye sahip teknik eleman yetiştirmektir.

Vizyon

Mezunları sektör tarafından tercih edilen ve aranan, bölge insanının ufkunu açacak gelişmelere öncülük eden, bilgi birikimi ve uygulama tecrübesi yüksek, teknik elemanları yetiştirerek öğrenci tercihlerinde ilk sıralarda yer alan bir program olmak.

Misyon

Sektörün ihtiyaç duyduğu üretken, araştırmacı, özgüven sahibi, toplumsal ve mesleki etik bilincine sahip, bilim ve teknolojideki gelişmeleri takip eden ve kendini sürekli yenileyen, yeterli teknik bilgilerle donatılmış nitelikli bireyler yetiştirmek.

Programın Dili: Türkçe

 

Programın Tanımı

Bu Bölümde Metalurji Programı eğitimi verilmektedir. Bu programlar, teknikerlik seviyesinde, tasarım ve imalat yöntemleri, teknik resim, malzeme bilgisi, hidrolik ve pnömatik, mühendislik, tarım makineleri vb. meslek derslerinin birikimleriyle bilgisayar destekli tasarım yapabilen konvansiyonel ve modern takım tezgâhlarıyla, talaşlı ve talaşsız imalat yöntemleriyle makine parçaları imalatını ve montajını yapabilen makine teknikerleri yetiştirir. Program 2 yıllık eğitim veren önlisans programıdır. 4 yarıyıldan oluşmaktadır. Her yarıyılda toplam 15 hafta ders işlenmektedir. Ayrıca 20'ar günlük 2 staj dönemi bulunmaktadır.

Bölüm Başkanı

ADEM ŞAHİN
Öğretim Görevlisi ADEM ŞAHİN
Bölüm Başkanı

ademsahin@cumhuriyet.edu.tr
Dahili : 116

Ana Bilim Dalı Başkanları

Bağlantılar

Akademik Kadro

Araştırma

İletişim

Yukarı